Opret Google Business listing

Kræv din plads bland virksomhederne øverst i Googles søgeresultater, og få mere opmærksomhed.

Har du nogensind undret dig over, hvordan du får din virksomhed bland de firmaer, som står opført øverst i søgningerne, når man f.eks. søger på "tømrer Maribo"? I så fald er du kommet til det rette sted. Det er faktisk ikke svært - man skal bare vide, hvordan man gør.

Google Business

Hvad er Google Business?

Lad os starte med at se på, hvad Google Business egentlig er. Google Business har tidligere gået under navnet Google my Business, og det har været en del af både Google+ og Google Maps. Noget tyder dog på, at Google Business i dag bare er helt sin egen. Det er dog ganske tæt forbundet med både Google+ og Google Maps.

De virksomheder, som er registreret i Google Business kan fremgå med kontaktoplysninger, hjemmeside-adresse, åbningstider, billeder, anbefalinger og flere andre oplysninger.

Hvor bliver Google Business sektionerne vist?

Google Business sektionerne vises som sagt, når der søges på udvalgte services og erhverv og eventuelt en lokation - f.eks. "tømrer" eller "tømrer Maribo". Resultaterne vises øverst i søgeresultaterne lige under Googles betalte annocer. I langt de fleste tilfælde, vil det som udgangspunkt kun være de 3 øveste listede, der er synlige.

Google Business 3-pack

Det øvrige virksomheder, som Google har registreret som tømrere i Maribo, kan gøres synlige ved at klikke på "Flere stedet". Yderligere resultater kan i nogle tilfælde findes, hvis man zoomer ind på kortet.

Hvis en af Googles besøgende ønsker en specifik virksomhed og derfor søger på f.eks. "tømrer Hansen Maribo", vises kun den ønskede virksomhed. Virksomheden vil da blive vist yderst i højre side af skærmet.

Hvordan finder Google frem til de virksomheder, som er på listen?

Google kan selv.

Mange af de virksomheder, som er registreret under Google Business er virksomheder, som Google selv har fundet frem til. Virksomhedens ejere har altså ikke gjort noget som helst for at blive registreret. Googles søgemaskine har ganske enkelt crawlet forskellige sider på internettet, hvorved de har fundet frem til den enkelte virksomhed med f.eks. navn adresse, telefonnummer og hjemmeside. Hvis din virksomhed er blandt dem, som Google selv har fundet frem til og registreret, kan du kræve ejerskab ved at klikke på virksomheden og klikke videre på "Ejer du denne virksomhed?". Google vil derefter sende dig et postkort med en kode, så du kan kræve ejerskab af virksomheden.

Virksomheden kan registreres manuelt.

Hvis du ikke allerede kan finde din virksomhed på Google Business, kan du selv registrerer den.

Registrer din virksomhed hos Google Business

Dette gøres nemmest ved at gå til Google Business' hjemmeside, hvorfra du logger ind med din google-konto. Så snart du begynder at skrive navnet på din virksomheder, vil Google muligvis komme med forslag på allerede registrerede virksomheder. Kommer din virksomhed frem blandt forslagene, skal du vælge den og derefter blot sikret dig at alle oplysninger er udfyldt, hvorefter du skal klikke på "Fortsæt". Du vil derefter få mulighed for at få tlsendt et postkort med en kode, som du skal bruge til at godkende registreringen (der kan gå flere uger inden du modtager postkortet fra Google - så hold øje med din postkasse).

Jeg har modtaget postkortet fra Google Business. Hvad nu?

På postkortet står angivet en url (hjemmeside-adresse), som du skal gå ind på, og derefter bekræfte ejerskabet af din Google Business-konto. Når det er gjort, har du mulighed for at opgive yderligere oplysninger om din virksomhed og uploade billeder.

Så er vi registreret hos Google Business og klar

Tillykke! Du er nu klar til at blive vist i Google Business sektionen. Du kan nu vælge at forsøge at forbedre din placering. Men det er en helt anden og mere avanceret historie, som vi tager i et senere blog-indlæg.

Skal du bruge yderligere hjælp til at blive registreret hos Google Business?

Bare rolig. Alt hvad du skal gøre er, at kontakte Unimedia. Du kan gøre det via kontaktformularen nederst på siden, via telefon, eller du kan skrive i kontarfeltet herunder. Så skal vi nok hjælpe dig videre. Det koster ikke en krone!